Salāti no zaļajiem tomātiem, kas pagatavoti pēc šīs receptes, ir ne tikai interesants, bet arī garšīgs veids. Recepte ir ļoti vienkārša un pārbaudīta, tāpēc ar prieku dalos tajā ar jums.
Salāti no zaļajiem tomātiem: recepte
Sagatavojiet aptuveni 1 kilogramu zaļu, veselīgu un nebojātu tomātu. Rūpīgi tos nomazgājiet un nosusiniet.
Sagrieziet katru tomātu šķēlītēs, aptuveni 3–4 mm biezumā. Varat griezt tos pēc izvēles – gareniski vai šķērsām. Visas šķēlītes lieciet lielā stikla bļodā.
Uzberiet pilnu ēdamkaroti parastās sāls un rūpīgi samaisiet. Pēc tam pārklājiet bļodu ar vāku vai nedaudz pārklājiet to ar caurspīdīgu pārtikas plēvi, lai ļautu piekļūt gaisam.
Atstājiet bļodu vēsā vietā, prom no tiešiem saules stariem, aptuveni 8-12 stundas. Apmēram pēc 12 stundām tomāti kļūs mīksti un izdalīs daudz sulas. Izlejiet sāļo ūdeni vai sulu un atstājiet bļodā tikai tomātu šķēlītes.
Nomizojiet sīpolu un sagrieziet to plānās gredzenos, aptuveni 2-4 mm biezumā. Ielieciet tos sietā. Novietojiet sietu ar sīpolu izlietnē. Uzkarsējiet ūdeni katlā vai tējkannā. Lēnām apliet sīpolus ar verdošu ūdeni, lai tos aplietu. Tas padarīs tos elastīgākus un piešķirs mīkstu garšu.
Samaisiet ar verdošu ūdeni aplietos sīpolu gredzenus ar tomātu šķēlītēm, kas iepriekš iemērcētas sāls ūdenī.
Sagatavojiet piecas tīras burkas ar apjomu 350 mililitri katra. Jūs varat izvēlēties arī citas formas burkas, taču kopējais apjoms jābūt apmēram 1750 mililitriem.
Lasi vēl: Vai tavs telefons tevi izseko? Jā, un lūk, kā tas notiek un kā atslēgt izsekošanu
Ir svarīgi, lai burkas būtu pilnīgi tīras un, ja iespējams, pārlejiet tās ar verdošu ūdeni. Tas pats attiecas arī uz vākiem.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Naktī pirms miega mamma man iemācīja apēst nedaudz sīpolu; tagad arī es to daru jau daudzus gadusby Rinalds Bergmanis
- Zivs būs sausa, ja to gatavosiet šādi – galvenā kļūda cepšanas laikāby Anete Vītola
- Lieldienās jāceļas agri un jādedzina zaļa svece: spēcīgi senlatviešu rituāli, lai piesaistītu naudu, veiksmi un mīlestībuby Laura Blūma